Sněhové políbení
Víte, jak vypadá sníh ve své nejdokonalejší podobě? Třeba jako nadýchaný dort, po němž máte pocit, že jste vystoupali do sfér nebeských chutí.
Potřebujete
- 4 bílky
- 220 g cukru krupice
- 1 lžička bílého vinného octa
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 smetana ke šlehání
- 100 g mascarpone
- červené ovoce
- moučkový cukr na ozdobu
Postup
- Nejdříve ušlehejte bílky do pevné pěny. Až se na metlách udrží sníh tak, že se jeho špičky ani nepohnou, přišlehejte škrob, cukr a ocet. Šlehejte tak dlouho, až je sníh pevný a lesklý.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Věnec naneste na pekáč vyložený pečicím papírem velkou lžící a jeho okraje nechte schválně neupravené.
- Na povrchu vytvořte korýtko, do kterého pak pěkně posadíte šlehačku a zdobení.
- Vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a sušte asi 45 minut. Pak troubu vypněte, pootevřete dveře (třeba do nich vložte vařečku) a nechte ještě asi půl hodiny dojít.
- Na vychladlý věnec naneste mascarpone a ušlehanou smetanu a ozdobte zrnky granátového jablka, malinami a snítkami čerstvého rozmarýnu. Poprašte moučkovým cukrem.